JUNGacademie Nederland    
Opleiding tot Dieptetherapeut volgens C.G. Jung

Nascholing voor Acupuncturisten
Actieve Imaginatie in je Praktijk

Docent: Arno Roelofs
Geaccrediteerd door NVA (WM)

Vrijdag 17 mei 2019
12:30 – 17:30

Brouwersgracht 270A
1013 HG Amsterdam
020-4273769

135 euro 

HIER AANMELDEN of mail naar info@JUNGacademie.nl

Actieve imaginatie is een vorm van geleidde visualisatie die gebruikt wordt in de Dieptetherapie volgens Carl Jung. Veel lichamelijke klachten hebben een psychische oorzaak. Dat voelen we als acupuncturist meestal aan, maar kunnen daar in de praktijk niet zo veel mee. 

Actieve imaginatie is een heel eenvoudige manier die je tijdens de acupunctuur behandeling kan gebruiken om de cliënt bewust te maken van onderliggende oorzaken. Naast dat de theorie besproken zal worden, zal in deze nascholing de nadruk worden gelegd hoe om te gaan met de beleving van de cliënt. Dat betekent dat deze nascholing een praktisch deel bevat waarin geoefend wordt met het geven en ondergaan van een Actieve imaginatie.


Over Arno Roelofs:

Al in zijn puberteit had Arno Roelofs interesse in de werking van de psyché. Toen hij als adolescent besloot acupuncturist te worden heeft deze interesse hem nooit verlaten en bleef hij veel op dit gebied lezen. In zijn inmiddels 30 jaar durende loopbaan als acupuncturist heeft hij zich steeds verder verdiept in het psychische aspect van de behandeling.
Inmiddels is hij naast Acupuncturist/herbalist ook Dieptetherapeut volgens Carl Jung. Daarnaast is hij medeoprichter en docent aan JUNGacademie Nederland, van waaruit deze nascholing ook gegeven wordt.

Arno Roelofs heeft "De Psychologie van Acupunctuur" geschreven waarin hij zowel de Chinese als de Westerse Alchemie gebruikt om uit te leggen hoe we acupunctuur psychologisch kunnen gebruiken. klik hier voor meer info

 
E-mailen
Bellen