JUNGacademie Nederland    
Opleiding tot Jungian Analyst volgens C.G. Jung


De Kunst van Imaginatie 1: De Innerlijke weg

Deze nascholing is ONLINE
CAT geaccrediteerd voor 4 SBU - NVA geaccrediteerd (code AT/WM)

Deze nascholing is in principe voor iedereen toegankelijk, ook voor niet-acupuncturisten 

Online nascholing waarbij je leert te imagineren. Carl Jung ziet imaginatie en het werken met beelden als dé manier om je onbewuste meer te leren kennen en contact te maken met onze innerlijke natuur. De Chinese filosofie; de I Ching, de Tao-Te-Ching, CanTong Chi maken ook gebruik van de beeldentaal. Beelden kunnen we echter ook zelf oproepen, omdat deze ons meer kunnen vertellen over onze individuele innerlijke natuur, die vaak tegengesteld is aan ons bewuste beleving.

In deze nascholing zal ook een koppeling gelegd worden tussen de beelden die ons onbewuste produceert en die de Chinese filosofie ons brengt.

Deze nascholing bestaat uit 2 dagen die ook los van elkaar gevolgd kunnen worden
Dag 1: De Innerlijke weg - Vrijdag 7 April 2023
Dag 2: Actieve Imaginatie - Vrijdag 21 April 2023

In "de kunst van Imaginatie deel 1": zal vooral geoefend worden met hoe zelf met beelden om te gaan. Dus zelf te imagineren. 

In "de kunst van Imaginatie deel 2": leer je actieve imaginaties in te zetten bij anderen. 

 

Koop ticket Kunst van imaginatie 1: € 125,00
Koop ticket Kunst van imaginatie 2: € 125,00
Koop ticket Kunst van imaginatie 1 en 2: € 230,00

De Innerlijke weg
Docent: Arno Roelofs
Vrijdag 7 April 2023
12:30 – 17:30 ONLINE
125 euro/samen met de nascholing "de kunst van Imaginatie 2 - Actieve Imaginatie”: 230 euro

De eerste dag “de innerlijke weg” gaat over hoe je zelf kan imagineren en hoe te gebruiken voor je individuele ontwikkeling. In de workshop leer je gebruik te maken van ademhaling en andere ontspanningstechnieken, zodat je makkelijker bij de onbewuste beelden kan komen. Vervolgens leer je hoe beelden toe te laten en hoe je ze  kan gebruiken om jezelf te balanceren en contact te maken met je Jing (bestemming).
De nadruk zal op de praktijk liggen, maar er zal ook worden ingegaan op hoe de Analytische Psychologie van Carl Jung omgaat met imagineren.  De praktijk zal bestaan uit te leren hoe je voor jezelf een imaginatie in kan zetten en hoe je dit kan gebruiken voor je eigen ontwikkeling.

Over Arno Roelofs:

Al in zijn puberteit had Arno Roelofs interesse in de werking van 
psyché. Toen hij als adolescent besloot acupuncturist te worden heeft deze interesse hem nooit verlaten en bleef hij veel op dit gebied lezen. In zijn inmiddels 30 jaar durende loopbaan als acupuncturist heeft hij zich steeds verder verdiept in het psychische aspect van de behandeling.

Inmiddels is hij naast Acupuncturist/herbalist ook Jungian Analyst. Daarnaast is hij medeoprichter en docent aan JUNGacademie Nederland, waarin hij ook lezingen geeft over Alchemie en Psychologie. Daarnaast is hij de schrijver van De psychologie van Acupunctuur


 
E-mailen
Bellen