JUNGacademie Nederland    
Opleiding tot Jungian Analyst volgens C.G. Jung


De Kunst van Imaginatie 2: Actieve Imaginatie

 Deze nascholing is ONLINE

CAT geaccrediteerd voor 4 SBU - NVA geaccrediteerd (code AT/WM)

Deze nascholing is in principe voor iedereen toegankelijk, ook voor niet-acupuncturisten

Online nascholing waarbij je leert te imagineren. Carl Jung ziet imaginatie en het werken met beelden als dé manier om je onbewuste meer te leren kennen en contact te maken met onze innerlijke natuur. De Chinese filosofie; de I Ching, de Tao-Te-Ching, CanTong Chi maken ook gebruik van de beeldentaal. Beelden kunnen we echter ook zelf oproepen, omdat deze ons meer kunnen vertellen over onze individuele innerlijke natuur die vaak tegengesteld is aan ons bewuste beleving.

In deze nascholing zal ook een koppeling gelegd worden tussen de beelden die ons onbewuste produceert en die de Chinese filosofie ons brengt.

Deze nascholing bestaat uit 2 dagen die ook los van elkaar gevolgd kunnen worden

Dag 1: De Innerlijke weg - Vrijdag 7 April 2023
Dag 2: Actieve Imaginatie - Vrijdag 21 April 2023

In "de kunst van Imaginatie deel 1": zal vooral geoefend worden met hoe zelf met beelden om te gaan. Dus zelf te imagineren.
In "de kunst van Imaginatie deel 2": leer je actieve imaginaties in te zetten bij anderen.

Koop ticket Kunst van imaginatie 1: € 125,00
Koop ticket Kunst van imaginatie 2: € 125,00
Koop ticket Kunst van imaginatie 1 en 2: € 230,00

Actieve Imaginatie
Docent: Arno Roelofs
Vrijdag 21 April 2023
12:30 – 17:30 ONLINE
125 euro/samen met de nascholing "de kunst van Imaginatie 1 - De innerlijke weg": 230 euro


In deze nascholing die je apart maar ook samen met de nascholing “de Innerlijke Weg” kunt volgen leer je wanneer en hoe je bij cliënten een Actieve Imaginatie in kan zetten.
Met Actieve Imaginatie begeleid je als het ware de fantasie van de cliënt, zodat deze meer contact maakt met haar/zijn innerlijke weg. Ook deze dag is vooral op de praktijk gericht.
Omdat deze nascholingen online zijn kan er uitgebreid gebruik gemaakt worden van de break-out rooms om met elkaar te oefenen. Alhoewel deze dag apart gevolgd kan worden is het raadzaam eerst de nascholingsdag “De innerlijke weg” te volgen.   
.

Over Arno Roelofs

Al in zijn puberteit had Arno Roelofs interesse in de werking van de psyché. Toen hij als adolescent besloot acupuncturist te worden heeft deze interesse hem nooit verlaten en bleef hij veel op dit gebied lezen. In zijn inmiddels 30 jaar durende loopbaan als acupuncturist heeft hij zich steeds verder verdiept in het psychische aspect van de behandeling.

Inmiddels is hij naast Acupuncturist/herbalist ook Jungian Analyst. Daarnaast is hij medeoprichter en docent aan JUNGacademie Nederland, waarin hij ook lezingen geeft over Alchemie en Psychologie. Daarnaast is hij de schrijver van De psychologie van Acupunctuur 
E-mailen
Bellen