JUNGacademie Nederland    
Opleiding tot Dieptetherapeut volgens C.G. Jung                           

    JUNGacademie   Colleges   

De Kabbalistische levensboom als blauwdruk voor het leven

door Sander Videler

Zondag 31 Maart 2019

12:00 - 16:00 uur

Entree: 35 euro/JAN studenten: 25 euro

Locatie: Brouwersgracht 270A, Amsterdam 

Accreditatie JVATN voor 4 punten


Kabbala is een joods mystiek systeem dat de mens als microkosmos voorstelt als afspiegeling van de macrokosmos. In de mens en de kosmos heeft het goddelijke zichzelf in verschillende aspecten van bewustzijn uitgestraald. Langs 22 paden stroomt kosmisch bewustzijn naar beneden toe, waar de mens haar ontvangt als zelfbewustzijn. Deze paden corresponderen met de 22 tarotkaarten uit de grote arcana. 
 
Kabbala omvat een eigen theo-, kosmo- en psychosofie. Dat wil zeggen: een uitgewerkte leer over de aarde en de werking van het goddelijke, de kosmos en de psyché van de mens. In kabbala staat de zogenoemde ‘levensboom’ centraal. Dit is de boom van het leven uit Genesis. Wie deze levensboom begrijpt en ermee leert werken, heeft hiermee een oneindig wijs, zich steeds verdiepend en caleidoscopisch instrument in handen, waarmee hij alle levensvragen kan beantwoorden. Kabbala kan niet alleen als wegwijzer in je leven fungeren, maar fungeert ook als inwijdingsweg.  Vanuit de visie van Jung zouden we de levensboom de individuatie weg kunnen noemen welke fungeert als gids door het onbewuste.

De 22 paden in de kabbala, corresponderend met de grote arcana, vormen een stapsgewijze, symbolische weergave van het Pad van individuatie of inwijding in de kennis van het Zelf. In deze lezing worden de grondbeginselen van de kabbala en de levensboom uitgelegd. 


Sander Videler is van jongs af aan al geïnteresseerd in de wereld van de ziel en de werking van de psyché.  Als Analytische therapeut (afgestudeerd aan het Jungiaans instituut) probeert hij verbindingen te leggen tussen de dieptepsychologie van Jung en spiritualiteit en mystiek. Hij schrijft en geeft lezingen en cursussen hierover.

In zijn werk put hij uit een diepe bron, gevoed door  dieptepsychologische en spirituele stromingen, waaronder: Jungiaanse en Freudiaanse dieptepsychologie, psychosynthese (Assagioli), logotherapie (Frankl), integrale psychologie (Ken Wilber), transpersoonlijke psychologie, gnosis, kabbala, alchemie, kosmologie, theosofie, antroposofie, mythologie, taoïsme, divinatie (tarot en I Tjing), christelijke mystiek, Tibetaans boeddhisme, vedanta en andere mystiek-dieptepsychologische stromingen.
De boeken die hij heeft geschreven zijn: 'Het wezen van de mens’ (2005), ‘De weg naar je ware Zelf’ (2012) en ‘Leef! Het boek van Ego’ (2012). zie: http://www.sandervideler.com/zelfontwikkeling/boeken/

Website: http://www.sandervideler.com 

Entree: 35 euro (JAN studenten tarief: 25 euro)

Locatie: Brouwersgracht 270A, Amsterdam 

Hier aanmelden of mail naar info@JUNGacademie.nl

 

 
E-mailen
Bellen