JUNGacademie Nederland    
Opleiding tot Jungian Analyst volgens C.G. Jung

Eefke van der Drift 

Eefke van der Drift is Jungian Analyst en Kindercoach. Van oorsprong is zij strafrechtjuriste. Daarnaast heeft zij een achtergrond in de beeldende kunst. Zij is de schrijfster van het boek “Wanneer Leegte Ruimte wordt”. 

 
Eefke van der Drift heeft al van kinds af aan een diepgaande interesse in menselijke psychologie, helend werk en groei en bewustwording.
 
Zij vertelt: “Als meisje van 10 jaar wist ik zeker dat ik later twee dingen wilde worden: kinderrechter en kunstenaar. Vanaf de middelbare school begon ik de boeken van Hermann Hesse te lezen. Mijn eerste kennismaking met het gedachtegoed van Jung! Hesse kende Jung immers en was enige tijd in Jungiaanse therapie. Op mijn 18de kocht ik bij de Parijse boekenstalletjes Jungs boek ‘Herinneringen dromen gedachten’. Alles nog onbewust! Gedreven door mijn twee jeugddromen rechter en kunstenaar te worden, rondde ik zowel een studie strafrecht als een studie aan de kunstacademie af. Het leven bracht mij echter telkens weer op het pad van Jung en zijn onbewuste, veelzijdige symboliek. Die symboliek was in de vele kunstwerken die ik in die jaren maakte, onbewust al tot uitdrukking gekomen. Ik zou haar echter pas later leren verstaan. Toen ben ik de werken van Jung ook diepgaand gaan bestuderen. Mijn weg bracht mij niet tot kinderrechter, maar vroeg dat ik op andere wijze recht ging doen aan het Kind. Ik ontdekte het innerlijke kind in elk mens tijdens mijn studie tot Jungiaans Analytisch Therapeut, die ik cum laude afrondde, en in de opleiding (Nieuwetijds)Kindercoach. Veel van de symboliek in mijn leven, de beelden, de kunstwerken, het spelen, de creativiteit, de wens te helen en geheeld te worden, kwamen vanaf dat moment samen. Het is een prachtig proces volwassenen en kinderen te begeleiden op hun bewustwordingsweg”.
 
Eefke is werkzaam als Jungian Analyst  en Kindercoach in haar eigen praktijk ‘Zielsdrift te Lelystad. Zij geeft cursussen en workshops in haar Jungiaans atelier en is daarnaast werkzaam als docent. Eefke is medeoprichter en hoofddocent van JUNGacademie Nederland. 

 

 
E-mailen
Bellen